MAGAZÍN / Gastronomie

Popis:
1.12.2016

Puchero - španělská polévka ve 3 chodech

Španělská kuchyně je charakteristická díky své jižanské kuchyni s tradičními produkty, mezi něž patří neodmyslitelně česnek, cibule, rajčata, papriky...

Španělské stravovací zvyklosti se výrazně liší od našich. Snídaně není příliš důležitá. Hlavním jídlem dne je oběd, který má často několik chodů. Zde je jeden z nich v podobě husté zeleninové a hřejivé polévkyjehož součástí jsou hned dva další chody.

Zvlášť přijde vhod v těchto mrazivých dnech, kdy tělo potřebuje zahřát a posílit. Pokud chceme překvapit hosty netradičním, ale velmi dobrým jídlem, je to ta nejlepší volba.

Suroviny

cizrna 2 hrsti
mrkev 2 ks
celer 1/2 ks
petržel kořen 2 malé ks
brambor 2 ks
hovězí maso 300 g
pekingské zelí (může být i hlávkové)
piniové ořechy
česnek 1 stroužek
mleté maso 300 g
vejce 1ks
příloha nudle nebo rýže
čubrica 1 lžička
šafrán 1/2 lžičky
sůl dle chuti
pečivo nejlépe bagetta

Postup přípravy

Do velkého hrnce dáme vařit vodu s hovězím masem spolu s cizrnou. Očistíme kořenovou zeleninu včetně brambor. Mleté maso dáme do mísy a smícháme s vejcem, piniovými oříšky, čubricou, prolisovaným česnekem a solí. Zelí spaříme horkou vodou, aby se nám s ním lépe pracovalo a oddělíme jednotlivé listy.

Po cca hodině vaření do hrnce přidáme očištěnou zeleninu a rozdrcený šafrán.

Z připravené směsi a oddělených listů vytvoříme závitky, které můžeme omotat provázkem, nebo spojit párátkem, aby se nerozbalily. Nakonec je vložíme do hrnce, vodu osolíme a vše vaříme ještě asi půl hodiny.

Do vývaru si připravíme přílohy dle chuti - rýži nebo nudle.

Jídlo se podává ve třech chodech

1. Vývar s nudlemi, či rýží

2. Vařená zelenina s hovězím masem (vše nakrájet)

3. Zelné závitky s pečivem

Zda po této dobrotě dáte přednost v rámci španělské tradice silné kávě, či ve večerních hodinách skvělému Tinto de verano - směsi červeného vína a citronového nápoje, je pouze na vás.

Každopádně přejeme příjemné gastronomické zážitky. A dobrou chuť!

Autor / zdroj: PR

Doporučujeme

Pálffy Palác restaurant - pro romantickou i obchodní večeři

Když se zážitková gastronomie společně s excelentními službami potkávají v historickém prostředí barokního paláce...
Hledáte restauraci, která bude odrážet Váš neotřelý životní styl? Pak jste právě Vy v Pálffy Paláci očekáváni. Obědové menu již od 390 Kč. www.palffy.cz

PARAPETY a WPC TERASY - zaměření, dodávka, montáž

Prodáváme a montujeme parapetní desky, WPC terasy REHAU a poštovní schránky pro právnické i fyzické osoby. Vše zaměříme, nařežeme na míru a v případě zájmu namontujeme. Sklad - Kyslíková, 1984/4, Praha 4 - Komořany. Telefon: 724 150 667, www.studioamos.cz

DALŠÍ ČLÁNKY

Post

O prázdninách bylo kvůli domácímu násilí v Praze vykázáno z bytu 30 osob

V Praze bylo kvůli domácímu násilí v červenci a srpnu vykázáno z bytu celkem 30 osob. Stejně tomu bylo i o prázdninách v minulém roce.

Post

České ragby vstupuje do další sezóny s novým kapitánem i hlavním partnerem

Na další sezónu je české ragby připraveno po všech směrech. Do týmu národní reprezentace přišel na pozici kapitána Vojtěch Havel, změny se však udály

Post

Jonny Lang se představí hudebnímu publiku v pražském Lucerna Music Baru

Jeden z nejlepších koncertních umělců a kytaristů své generace Jonny Lang vydává po čtyřech letech nové studiové album s názvem Signs. S novým reperto

Reklama

www.pevonia.cz

Reklama

PARTNEŘI

www.dr-abe.cz Pevonia Botanica Pálffy Palác Zlatnicky Atelier ROBERT.H www.conpass.cz Stellis s.r.o. garaze.fabrego.cz Maminčino koření www.ippolna.cz www.casopis-dracek.cz www.beautyexpo.cz LUXURY Interior 24 s.r.o. www.beautyexpo.cz TIMING Praha AURUM AESTHETIC CLINIC s.r.o. studioamos.cz

REKLAMA